One Step Foward ^_^
Hi Assalamualaikum ^_^

Hey , You are welcoming here . This is my official bloggie . All in this blog is Mine , unless stated . No copycat here , no open page sources , dont ripping any of my tutor . last but not least , behave yourself !
*SHOUT* MuhammadMirzaSaiful ! ILOVEYOUUUU :*

Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

I Love Heart :D
Allah. Muhammad :D
Family :D
Friends, BestFriends :D Last but not least. Mirzaaaaaaa :D


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Ber-Twitter ^^.V

Let's Sing together ^^V




Ohmyyy cek joyahhhh :D

Bismilahirrahmanirrahim ,

Semalam Zul dapat gelaran cek joyahh dari aku . Haha , kesian die . Eh . Siape kesian kau , haha . Lepastu die marah , die suruh aku panggil die Mr.Haziq , haha . Lastlast aku panggil cek joyah jugak . Kau tahu , semalam aku bace blog cek joyah , sedihhh woooo :'[ Kesian dekat cek joyah saya ni kann . Takpe takpe dalam masa yang sama kau Boss aku , takkan nak 'crying' lagi kann :] Nak tahu , masa camp YS dekat AYSK hari tu , orang tu tanya ape bende tah , tibetibe microphone tu di tujukan kat zul , die pon berdiri lah , aku siti dengan sara pon pergi lah usha mata die , sebab kitorang satu group , kau tahu mata die lansung tak berkelip masa tu . Gila ajaib lahh kau boleh tahan mata kau tak berkelip masa berdiri tu . HAHA , cover macho lahh katekann . Eeeuuuwww :/ Nyahh geli lah cek joyahhhh .

Kesian cek joyahh saya , haha . Eh , tibetibe terfikir nak cerita ape yang jadi dekat AYSK tu kan . Actually camp tu best sebab banyak masa free contoh macam stop 4.30p.m sambung balek 8.30p.m , gila lame kann .  Kau tahu ape kita orang buat masa free lama gila tu ? Kita orang buat kerja bodoh lahh , haha . Mulamula baringbaring macam orang bodoh , Sara dengan Ejot dah pergi carik plak nak charge phone . Haihhhh , bosan gila , yang tinggal aku Farah dengan Siti . Siti sebok dengan novel die sampai lupe aku dengan Farah -.- 

Okay , tibatiba ade satu idea timbul , aku ambek phone Siti , sebab die tak guna pon , buang masa je bawak . HAHA , sorry kak Siti :) Ksambung ! Aku ngan Farah rakam muka sendiri pakai camera depan biar nampak muke masingmasing . HAHA , Klawak ! Lepastu aku dengan die pon mule berlakon macam wartawan . Gile bongok kan kerja kita orang ? Dah bosan tahap melampau wehh , APTB ==' Dah lama lepastu terfikir pulak nak record suara , sebab si Farah malu nak tengok muke die dekat phone tu , so aku ambek phone Siti tu carik record , okay , kita orang record , aku berlakon as orang yang Farah minat gilagila sampai naik gila tu , Farah jadi diri die sendiri , Siti jadi budak pesaing dia . Situation dia , orang yang Farah minat tu ajak jalanjalan dekat TS , then tibatiba tengah elok luahkan perasaan , pesaing dia datang , lebih kurang cenggitu la  . Okay , kita orang pon berlakon lah , habes heboh satu dorm , kesian dia orang nak rehat tak boleh sebab kita orang kecoh gila , lepastu Ejot dengan Sara pon sampai , mule lah berlakon lagi . Sara jadi Zaim Aibu , Ejot jadi , sileherpanjang . HAHA ! Mula lah persengketaan diantara satu family besar . HAHA , macam bongok ! Kesian dekat dia orang lagi , sebab kita orang gelak macam dah tak ingat dunia . haha :D

Okay , nak start dari A , *baru nak mula* jeng . jeng . jeng *tirai dibuka* , merepek ! Haha , lantak saya lahh , blog saya . Ksambung ! Mulamula sampai AYSSB , naseb Farah dengan Siti dah sampai dulu , kalau tak , tak tahu kemana aku nak pergi . About 5 to 10 minutes after thats , pakcik bas tu suruh naik , okay , kita orang orang first naik *yelahh , dah takde sape lagi* HAHA gila habis kongke la kita orang , ambek port belakang sekali .yelahh , tak pernah duduk belakang , that's why lah batak gilaaa . HAHA , Oh jahhh , mase otw , Zul tibetibe text aku , then die marah aku sebab die sampai awal sangat . Eee cek joyahh ni , tibetibe nak marah aku , sape suruh kau datang awal sangat . Padannnnnn muka kau . HAHA !

Dalam berapa minit jam entah , aku pun tak tahu , okay , dah sampai . Tibetibe bas kosong . Nyahhhh , awat tinggal kan kita orang , tak habaq apeape pon . Ni nak nanges :'[ HAHA ! Turun je , tibatiba terserempak dengan Ejot ngan Sara . Ohjammmm , kita orang pon jalan terkedek kedek masuk and daftar . Okay aku mengaku . Abang tu hensengggggggg ! Baik nyahhh , suka buat lawak , nanti aku tampar karang . haha , wa boleh kata , kalau lu ade , mesti lu cayaq habehhh lahh . Haha . Die suruh pih makan . Kita orang ape lagi , perut memey lapooooo sepanjang perjalanan . Yelah , dah di suruh sampai lepas maghrib . memey tak sempat nak makan lah jwabnye . Naseb kat sane di bagi makan . Memey sodappp lah , haha . Kalah makcik DM dekat ostel asrama aku =.=' Haha , kesian kau makcik gatal . Kene kutuk je kan dekat blog aku . naseb tahun depan tukar pekerja DM . Alhamdulillah !

Okay , malam tu bila dah dapat dorm , blank doh =.=' Die cakap dorm kekwa . Eh ? Aku lupe lah dorm ape , die ingat kita orang dah biasa ape datang 'hotel' situ . Lain lah tu hostel aku , aku dah biase lah , haihhhh ==' Tu bakal bekas hostel aku jehh -.- Ada lah seorang perempuan . Cehh ==' Salah sorang budak kat sana tunjuk kan mana dorm nye . Okay , first impression masuk , biasa , carikcarik loker. Done ! 1 loker share 3 orang , terbaikkkk . HAHA . Okay , masa nak cari katil untuk tidur . MasyaAllah ! Aku lemah sekejap . Bak kata Siti waffel . Eeeeuuwwww ! Kau tahu Siti , lepas je balek , aku dah tak makan beli waffel . Naek bulu romaaa aku ! Naseb jumpe satu , aku dengan Ejot dah cop dulu , okay , kita orang cadang tidur satu katil dua orang macam biasa . Tibatiba Siti pulak kesian tak jumpe katil , fikirfikir balek , tidur satu katil tiga orang . Okay nyah , tarammmm je ! Malam nye baru lah terfikir nak turun kan katil sebab nampak budak lain buat , kayy , kami pon buat . Bile tengok Farah ngan Sara . Alolo kesian mereka tidur atas lantai kann . Aku pun ajak lah ,  sebab Ejot taknak tidur tepi , satu tilam share 5 orang ! Lawak gilaaa , Sharing is caring kan kan . haha

Esok pagi nya , gila awal kau tahu kita orang bangun , semua tidur lagi , kita orang je semangat bangun awal , mandi pagipagi buta . Masukmasuk dorm dah blank tak tahu nak buat ape , naseb Ejot bawak roti , boleh lah melantak pepagi buta sebab lapoooo . Pukul 8 kene berkumpul dekat dewan . Kita orang pergi lah awal siket . Masukmasuk dapat tempat kire belakang lah jugak . Naseb lahh , janji dapat duduk . Eh kau tahu , ade lah kan sorang mamat ni . Ya Allah , bajet gilaa , ber-earphone bagai , padahal cucuk dekat phone cikai je . Macam bongok kann ! Then berapa jam lepastu , die panggil 10 orang sikitsikit , lelaki perempuan lelaki perempuan . Oh Jahhhhh ! Aku dapat satu group dengan Sara , tapi bile tengok Nazmi Izzat pon ade , Capek pon adeee ! HAHA , ramai gila genggg haha . Then pandang kiri , Sara ada tanya sorang minah ni mintak tukar dengan Siti , Jyeahhh , Tiga kepala bersatu . HAHA , tengok lelaki pon , tiga budak Sua , oh jahh , cantekkk lah , tak ada lah aku kekok . dalam sepuluh orang group tu 4 orang je sekolah lain . Ahhh , lantak kau lahh , kesah ape aku . HAHA , Lantiklantik ketua , Ejad form1 yang jadi , penolong je aku pening , antara Siti dengan Sara , mane satu tahh ==' Okay , kene buat topi Harry Potter lah konon . Group kita orang tah jadi ape tah , tinggi gila , Sebab idea Syahir , lantak kau lah Syahir . Nanti kalau bantah , kau bising bebel sorangsorang  . HAHA

Aku suka waktu tengahari sebab makan . Aku suka makannnnn ! Kau kesah hape , Then pukul 2.30p.m sambung balek , MasyaAllah , ngantok nyahhhhh ! Petang tu lansung aku tak ingat buat ape . Bila time malam nye aku suke , sebab kita orang menang satu game ni , buat bulatan guna kertas tanpa gamm ! Okay , diorang semua blank , naseb otak aku berfungsi lagi . Aku pon buat lagi , gunting kertas tu , pusing kanan , pusing kiri , pening lamalama , kejap halus , kejap tebal , lantak lah situuu . A few minutes later , siap ! Si Syahir pergi la ambek buat maen . Eeee budak ni , penat aku buat kau buat main ? Aku tampar karang haha . Then ramairamai masuk duduk dalam bulatan tu . Die suruh panggil kak Raja tu suruh tengok . Then die tanya yang sendiri punye ? Baru la gelabah semua nak buat , die kate takpayah besarbesar , cukup muat kepala sudah . Okay semua dah ada , die kata kumpulan kita orang menang ! Jyeahhhh , haha . Tapi aku tak suka game kedua , Nyahhhh , I bosannnn , telinga I saket , kepale berdenyut je . Kau tahu sebab ape , sebab orang tu tiup wisel sebelah aku sebab nak bagitahu dah ada pemenang . Eeee , pergi lah carik tempat tak ada orang baru tiupppp . Nyahhhhh ! Lepastu baru nyanyi ramairamai sebab dah nak habes . Lepas habis , boleh balek tidurrrr ! Kita orang pergi makan dulu sebab petang nye kita orang terlepas waktu makan petang . Buat macam dekat dekat hostel . Ambek 2 3 kali , buat muka bengkek , takpe die tak kenal aku , aku ambek 10 pon takpe . HAHA

Esok pagi nye , semua terlajak sampai bangun pukul enam lebih . Semua lena sangat tidur . Bangun je gelabah . Sebijik macam dekat Ampang Pecah hari tu , hari first beriaa bangun awal , hari second , semua terlajak . HAHA , Naseb aktiviti nye start pukul 8 . Kalau tak , haduihhhh ==' Ohnyahhh , I malas nak cerita panjangpanjang , terus habis kayy , kumpulan kita orang dapat number 3 ! Jyeahhhh :) HAHA ,

Chopp , kau nak tahu , Nazmi Izzat tu die suruh aku tolong mintak number budak depan aku , nama yang dia tulis kat topi dia Aish , aku pon panggil lah nama dia , tak ada respon . Aku pon usik lah , then aku cakap "Ade orang mintak number kau" die pandang depan teros bagi tahu member die , die tanya siape , aku pandang capek , capek tunjuk ijat . Haaa , haha , macam bongok dia orang ni , datang sana nak ngorat anak dara je . Haha , budak tu pon bagi number die , Eh , tak tahu la betol ke tak tu number die . Then aku cakap kat ijat . "Upah ?" Die pon hulur la gulagula , aku taknak tu , aku pon ade , banyak lagi stok aku sebab aku cilok banyak mase rehat tadi . haha . Dia cakap "kau lah yang sepatutnya bagi hadiah dekat aku , harini birthday aku" Tibatiba terdiam , haha , siot gilaaaa , aku lupe birthday dia , dulu dia lah orang first wish bagi hadiah semua doh . Sumpah aku lupaa . Sorry doh . Haha , nanti la aku belikankau hadiah , aku lupeee :D

Balek topikkk . Lepas je habis , masa untuk snap gambar , Farah minat dekat si Syahir tu , aku pon tolong lah mintak kan dekat Syahir tu yang ade orang nak ambek gambar , aku pon turut menyelit . HAHA , sebokk kann -.-' Lantak ahh :D Then naek dorm , packing segala barang , teros call ibu aku , nak tanya .

Aku : Sape ambek nanti bu ?
Ibu : Call la ayah , ke nak balek Kapar ?
Aku : Nak balek Kapar la , taknak balek rumah .
Ibu : Kapar tak ade orang , semua tengah shopping .
Aku : Alaaa , nak ikot shopping .
Ibu : Jap tanya angah (blablabla)
Aku : okayokay .
Ibu : Aysk tu kat mana ?
Aku : [ Aku lupe ape aku cakap , ape bende tah aku merepek]
Ibu : Tunggu pak ngah ambek je la , jangan pergi manamana , nanti pakngah tinggal
Aku : okayokay , nanti dah sampai suruh pakngah call .
Ibu : Okay , byeeee
Aku : Byeeee

HAHA , kau tahu , balekbalek je , teros pergi JJ bukit tinggi , haha , dengan pakai baju biasa dengan track . oh jahhhhh ! Habis standard jahhh . Haha , sampaisampai , order makan dekat McD , then teros pergi cinema  . Tengok Puss in Boots , cerita tu romantikkk . Haha , kisah percitaan dua ekor kucing , Actually kisah nye lain , tapi yang aku ingat bahagian romantik tu je . Haha :D

Ehhhh , okay lah , kau tahu , first time post aku panjang cenggini .

K byeeeee :)